Project Description

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Fils trencats és un curtmetratge de cinema social que reflecteix en una història la realitat de moltes persones grans que pateixen violència de gènere o intrafamiliar, estan soles i se senten totalment desemparades.

 

hr

La nostra protagonista és la Berta, una dona vídua de 80 anys que fuig dels maltractaments del seu únic fill. Viu sola, no s’atreveix a sortir de casa i només pot comptar amb l’ajuda de la Meliou, una noia migrada que va a casa seva un parell de cops per setmana i li fa les compres. A la vida de la Berta no sembla haver-hi esperança, però aviat trobarà un company que l’ajudarà a seguir endavant.

 

hr

‘Fils trencats’ tracta aquestes desigualtats i injustícies socials i les posa en relleu en una història de ficció, donant-los visibilitat. La nostra societat envelleix a ritmes molt elevats i no estem adequadament preparats. Necessitem ser conscients de la realitat de la gent gran per poder tenir-ne cura com es mereixen. En el curtmetratge abordarem diferents problemàtiques de la nostra societat, com és la solitud de la gent gran i la violència intrafamiliar cap a una mare. A més, es veurà reflectida la situació laboral de persones migrades sobrequalificades per als llocs de treball que ocupen.

En aquest projecte visualitzem una possible ajuda per a aquelles persones que se senten soles i desemparades mitjançant la convivència amb un gos. Veurem com la nostra protagonista pot recuperar l’esperança.

 

Qui som

Paco Camarasa, Aure Farran, Josep Oller e Inés Rubinat


‘Fils trencats’ és una idea original de Paco Camarasa, que actua com a productor executiu juntament amb Aure Farran. Camarasa és el Secretari General de l’ACEDE (Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris) i empresari. Emprenedor i incentivador social, és formador de Team Building per diverses organitzacions. Soci fundador de Gos Àrtic, és un habitual organitzador d’esdeveniments canins que fomenten la tinença responsable d’animals i una cultura de respecte. Per la seva banda, Aure Farran és periodista amb més de 20 anys d’experiència en mitjans de comunicació, tant en premsa com en ràdio i TV. També ha treballat en agències de comunicació i ha col·laborat en el projecte vinculat a la tercera edat “La vida a cierta edad” amb l’elaboració de continguts, així com conduint tallers amb gent gran sobre la memòria, l’exercici físic o la comunicació. Va impulsar el club esportiu Gos Àrtic, que es dedica a la promoció de l’esport amb gossos i la tinença responsable d’animals.

Josep Oller és el guionista i director i Inés Rubinat és la directora de producció. Oller és diplomat en direcció i guió de cinema a l’escola Bande à Part de Barcelona. Creador de la productora Films en Off, ha realitzat diferents curtmetratges com a director i guionista, entre els quals destaquen Talleu, Cabòries, Relacions Electròniques *i *La Jeunesse d’Alicia, recentment nominada al festival de cinema fantàstic de Sitges 2019. La seva especialitat és la comèdia i la fantasia. Per la seva banda, Rubinat és graduada en Publicitat i Relacions Públiques i ha realitzat diferents projectes tant audiovisuals com d’escriptura i traducció. Entre d’altres, va ser cap de producció i comunicació en el curtmetratge *La Jeunesse d’Alicia” (2018-2019).